Pagine

martedì 29 luglio 2014

Salată de păstăi de mazăre cu ochiuri - by Irina Tirdea- Cucina Rumena

Pentru zilele toride de vară, vă propunem o salată foarte gustoasă, potrivită pentru prânz sau chiar la micul dejun. Ingrediente și cantități: 400 de grame de păstăi de mazăre 4 ouă 1 roșie 40 de grame de parmezan 1 lămâie 150 ml de smântâna lichidă 1 lingură cu oțet 1 lingură cu muștar dulce sare piper proaspăt măcinat Mod de preparare: 1. Curată ațele păstăilor de mazăre și pune păstăile la fiert timp de 5 minute, în apa clocotită, cu puțină sare, după care le poți introduce într-o baie de apă foarte rece, pentru a opri fierberea. Sau, dacă, sunt de la borcan, le scurgi bine și le pui de-o parte. 2. Într-o cratiță, pune oțetul la fiert într-un litru de apă. Sparge ouăle, pe rând, într-o ceașcă, și, din această, lasă-le să alunece ușor în cratiță, imediat ce apa începe să clocotească. După ce au fiert 4 minute, scoate-le cu spumieră, scurge-le și pune-le de-o parte. Cu un cuțit, răzuiește parmezanul în formă de solzișori și taie roșia în cubulețe, îndepărtându-i semințele. Apoi rade coaja de lămâie. 3. Prepară sosul: stoarce o lămâie și pune sucul obținut într-un bol, adăugând muștar, sare, piper și smântână, și amestecând bine compoziția pentru sos. 4. Așază păstăile de mazăre pe 4 farfurii, punând în mijloc câte un ou ochi, pregătit românește (după ce ai spart oul, lasă conținutul acestuia să alunece ușor chiar la suprafața apei și așteaptă să fiarbă 1-2 minute, până când se coaguleaza albușul, gălbenușul rămânând moale). Deasupra, presară parmezan, așază cubulețele de roșii și acoperă totul cu sos. Ornează cu cojile de lămâie. Se servește imediat. Poftă bună! by Irina Tirdea- Cucina Rumena

Nessun commento:

Posta un commento